Katten blir full efter att veterinär gett honom vodka i dropp
Dela på Facebook

Vanligtvis skulle inte en veterinär råda dig till att supa ner din katt men i detta fall såg dem inte någon annan utväg till att rädda livet på det stackars djuret. ”En av våra sköterskor hade en vodka flaska liggandes så vi kunde ta den” säger Sarah Kanther. Vi undrar dock vad vodka flaskan gör där från första början?

Kattens ägare märkte att någonting inte stod rätt till då det lilla djuret knappt var vid medvetande. Som tur är valde dem att snabbt åka in till djursjukhuset i Brisbane, Australien.
På plats fick dem höra att katten var nära att mista livet.

”Han kunde inte stå upp, han kunde inte ens lyfta huvudet. Han var nerkyld och hade svårt att andas” säger veterinären Sarah Kanther.

Efter att ett blodprov gjorts kunde de se att katten, som komiskt nog heter Tipsy, hade njursvikt och de konstaterade att han fått i sig kylvätska. Kylarvätska innehåller farliga ämnen som kan skada kroppen och även leda till döden om man inte får vård direkt.

”En av våra sköterskor råkade ha en vodka flaska liggandes så vi kunde ge honom lite, precis i tid för att rädda hans liv” säger Sarah och fortsätter, ”När han får in alkohol i blodet fungerar det på så viss att kylvätskan kan drivas ut utan att vara lika farlig mot kroppen. Han hade verkligen turen på sin sida, hade de kommit några minuter senare hade han inte överlevt.”

Tipsy var inlagd några dagar med dropp och mår som tur är bra idag. Vi blev minst sagt överraskade att de gav honom vodka men det såg ju ut att fungera bra! Man ska dock låta veterinären ta det beslutet och inte prova på några experiment själv om man märker att ens katt mår dåligt.Dela på Facebook