Katten Tom räddade livet på sin matte genom att varna henne för faran




Dela på Facebook

Vid slutet av 90-talet fick Sue McKenzie en överaskning utanför sitt hus. En svartvitt kattunge stod i ösregnet utanför hennes dörr i Scunthorpe i England.
Hennes man ville inte släppa in i den lilla gatukatten, men McKenzie klarade inte av att se den stackars kattungen sitta i ösregnet. Hon öppnade dörren och gav honom lite mat. Sedan dess har katten, som heter Tom, levt med familjen.
Flera år senare så skulle Tom göra något helt unikt för Sue McKenzie.

Tom och Sue bildade omedelbart ett stark band, men den svartvita katten skiljde sig markant från andra katter.
Tom var självständig och höll sig borta från andra människor. Kattens favoritplats var trädgården utan för McKenzies hus. Och Tom fortsatte att på många sätt likna en gatukatt, trots att nu hade någonstans att bo. och på Sue älskade såklart sin katt och dennes unika personighet.

Så när Tom helt började ändra sitt beteende så blev Sue McKenzie såklart mycket förvånad. Efter att Tom varit sin egen herre och mestadels hållt sig för sig själv under de nästan tjugo år sen han stod utanför dörren i regnet så började Tom nu söka efter Sues uppmärksamhet på ett sätt som inte alls var likt honom.

Tom började stryka sig mot Sue samtidigt som han jamade högt vid en speciell punkt på Sues kropp. nämligen hennes högra axel.

”Tom brukade aldrig söka kontakt på det viset, så jag tyckte det var väldigt märkligt när han började vara nära mig”, säger Sue till ITV News och fortsätter:

”Han brukade rafsa och stryka sig mot min axel och jama högt. Det gick till den punkten att det nästan blev mödosamt”.

Efter några veckor tog Sue Tom till veterinären eftersom att hon trodde att det kanske kunde vara något fel med honom, veterinären hittade ingenting ovanligt och sa att Tom kanske försöker säga henne något.

Sue som arbetade som sjuksköterska tyckte att hon kände sin kropp bra och trodde definitivt att hon skulle märka om hon var sjuk. Men veterinärens ord fick henne att börja fundera och när hon kom hem upptäckte hon att hon hade en knöl vid den axeln som Tom strukit sig emot.

Efter att Sue undersökts av läkarna så visade hennes provsvar att hon hade Hodgkins lymfom, vilket är en cancerform som påverkar lymfsystemet.

Sue fick sin diagons och kort därefter utförde läkarna en operation för att avlägsna tumören. Efter några omgångar med cellgiftsbehandling och tack vare att cancern upptäcktes i tid, tack vare Tom, så överlevde Sue cancern.

”Jag hade alltid trott djur har ett sjätte sinne för denna typ av saker”, säger Sue.

”Jag antar att jag lever idag tack vare Tom. Han räddade mig, på sitt sätt”, säger Sue.



Dela på Facebook