Kvinna välter föremål värda 2 miljoner i galleri - För att ta en selfie
Dela på Facebook

En kvinna i Los Angeles rapporteras ha förstört konst för 200 000 dollar efter att ha triggat igång en domino liknande effekt när hon tog en selfie.
En video från säkerhetskameran taget i 14th Factory Gallery i Lincoln Heights, USA visar hon kvinnan böjer sig ner för att ta en bild på sig själv samtidigt som hon välter skulpturerna bakom sig.

Den berömda "Party Pooper" lade ut en video på youtube där han berättar "Det här ägde rum i min kompis. Simon Birch's galleri i Los Angeles. En kvinna böjde sig ner i en pose precis framför en pelare med en staty på, för att ta en selfie. Hon råkade luta sig mot pelaren och resten är historia .. konst värt 200 000 dollar är förstört."
Han fortsätter, "Konsten som finns i 14th Factory är i en klass för sig.. gör ett besök innan det stänger i slutet av juli, eller innan något mer går sönder."

Gloria Yu som visat upp sin konst i galleriet berättar för sajten Hyperallergic att det är tre stycken skulpturer som har förstörts så mycket att de inte går att fixa dem på något vis.
Sedan händelsen har folk ifrågasatt om detta var ett så kallat "stunt trick" för att ge galleriet mer publicitet medan de har öppet under sommaren. Carolina A. Miranda som jobbar på LA Times kallar situationen för "mysteriet över selfien".

Vad tror ni, var det en olyckshändelse eller tillgjort?Dela på Facebook