Kvinnans förfärliga girighet har fått människor att rasa - ville inte gifta sig med en 'billig' ring
Dela på Facebook

Att förlova sig är första steget till giftemål, att förena två människor resten av deras liv. I Sverige har vi relativt små bröllop och ceremonier i jämförelse med andra länder. För oss är det något intimt, där brudparet står i fokus. Men många gånger händer det att förlovningen och bröllopet blir till ett stort spektakel där dyrast och mest är bäst.

Det var just detta som uppmärksammades på ett internet forum 'mumsnet'. En kvinna berättade att hennes pojkvän friat till henne och även om hon älskade honom och ville spendera sitt liv tillsammans med han så tvekade hon när hon fick se vilken ring han köpt till henne. Ur hennes perspektiv var ringen lite, billig och ful men i själva verket var den vacker och svindyr.
I inlägget förklarar hon att hon nu är tveksam och inte vet hur hon ska gå tillväga.

Så här löd inlägget:

”Min fästman friade och presenterade därmed ringen han hade valt – en solitär diamant i vitt guld. Jag var så otroligt glad och spänd över att säga ja, men när jag såg ringen blev jag riktigt besviken. De första orden som ekade i mitt huvud var “billig” och “liten”.

Det finns ingenting att ogilla med den typen av ring, eftersom en diamant hade varit mitt förstahandsval om jag fått bestämma själv, men det är just den här ringen i sig – färgen på guldet, upplägget, den lilla stenen och de relativt tjocka axlarna.

Min fästmans lön är nästan en sexsiffrig summa varje månad och i vanliga fall är han alltid väldigt generös. Efter att jag letade reda på och läste kvittot vet jag att han betalade 13 500 kronor för ringen, vilket är ett betydligt lägre belopp än vad jag föreställt mig att ringen skulle kosta.

Någon på hans jobb hade tydligen berättat för honom att ’om hon får det att handla om ringens prislapp, då är hon inte kvinnan för dig’.
I efterhand så känns det som att vi skulle ha gjort själva valet på en speciell dag tillsammans, för att hitta något vi båda tyckte om.

Jag kommer att bära den här ringen varje dag, och jag vill så gärna älska ett så betydelsefullt smycke – men den här ringen kan jag inte älska på det sättet. Känner någon igen sig i min situation? Vad gjorde ni då?”

Hur reagerar du efter att du läst detta inlägg? Troligtvis på samma sätt som de andra människorna i forumet.

De kunde för sina liv inte förstå vad tusan kvinnan pratade om, 13 500 kronor för en förlovningsring är en riktigt saftig summa. Folk blev besvikna och rasande på hur hon uttalat sig, och hur girig hon var. Som du kanske förstår fick hon inte alls de svar hon hade hoppats på.

“Hur i h*lvete kan du säga så? Är detta ett skämt? 13 500 kr är mycket pengar för många människor (jag skiter i vad han tjänar). Du låter som den värsta personen jag kan föreställa mig. Jag hoppas att han dumpar dig”

“Jösses. Jag hade varit överlycklig; snacka om att vara otacksam, personen på jobbet har helt rätt”
var bland annat två kommentarer hon fick.

Hur hade du svarat om du läst detta inlägg eller hade en vän som kom till dig med samma 'problem'? Kommentera gärna!Dela på Facebook