Lägg aldrig papper på toalettsitsen! Anledningen är HEMSK!
Dela på Facebook

Det är inte helt ovanligt att folk lägger papper på toalettsitsen när dom går på en offentlig toalett. Anledningen är att det finns folk som kissar på ringen och struntar i att rengöra den efter sig. Därför är det inte särskilt mysigt för den som kommer efter och behöver sitta ner. Då kan det vara perfekt att lägga papper på toalettsitsen och därmed slippa att få någonting på sig.

Men man kan också lägga papper på ringen för att vara på den säkra sidan eftersom man aldrig vet vem som har varit där innan oss. Tänk bara på rastplatser och andra ställen där det passerar massa människor varje dag. På något sätt känns det därför bättre att lägga papper så man slipper bakterier i onödan.

Dock är sanningen bakom detta hemsk. Många tror att pappret skyddar dom men i praktiken är det precis tvärtom. Denna barriär av papper kan skada mer än att göra nytta.

Toalettsitsar är faktiskt tillverkade för att hålla så mycket av bakterierna borta från att komma till dig. Dom förhindrar olika bakterier att överleva och överföras till nästa person. Så även om man har svårt att tro det så behöver man inte lägga papper för att skydda sig.

För toalettpapper är inte utformade för att avvärja bakterier. Faktum är att de är svampar för bakterier och dom utsätter dig alltså för en större risk att bli sjuk. Så om du brukar använda denna metoden så är det läge att tänka om och sluta med det direkt. Det finns faktisk mer bakterier i handtorkarna än vad det gör i toalettstolen.

Dela detta med dina vänner så dom också får reda på detta!

Se videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt