Läkare varnar! Ät aldrig pizza på detta sätt - det är EXTREMT farligt!
Dela på Facebook

Finns det något bättre än att köpa en hem en god pizza och bara sätta sig och njuta av den? Det är verkligen något många kan relatera till och verkligen uppskattar. Men när man köper hem pizzan och det är dags att äta brukar man oftast äta den direkt ut kartongen. För vem behöver egentligen en tallrik, det är ju bara onödig disk, eller hur? Men nu har det visat sig att det faktiskt inte alls är bra att äta pizzan direkt ur kartongen, det kan faktiskt skada din hälsa.

Det är organisationen Tænk Kemi som rapporterar att man har hittat skadliga ämnen när man tagit prover på pizzakartongerna. Därmed kan du i förlängningen också skada din hälsa om du äter direkt från kartongen.

Ämnena man kunde hitta i kartongerna var både hormonstörande och cancerframkallande. Inte så trevligt, eller hur? Så genom att istället äta på en vanlig tallrik så riskerar du därför inte att göra dig själv sjuk. Visst, det blir kanske lite mer disk men det kan det kanske vara värt.

Det är okänt exakt vilka pizzakartonger det gäller och om det finns många av dessa i Sverige. Men ta hellre det säkra före det osäkra och lägg upp den på en tallrik!

Dela detta med någon du känner som tycker om pizza!

Se mer i videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt