Lokalbor oroades över den feta apan – Skickade honom på rehab
Dela på Facebook

Under våren blev det fler och fler människor som uppmärksammades av en väldigt tjock apa vid en marknad i Bangkok, Thailand.

Aporna i turistområden är kända för att stjäla mat & dryck från folk och rena ur soporna. De kan bli väldigt aggressiva om man skulle råka komma emellan apan och dens mat, men det är väldigt viktigt att veta att man aldrig självmant ska mata en apa.

Apan ska ha blivit matad av turister som get honom alltifrån milkshakes till bakelser och mat. Lokalbor började oroa sig till den här apans lata inställning till livet.

- Han är gammal och tycker om att sitta och äta, sa Kawinoat Mong Kholtechaphat från organisationen 'Monkey Lovers'.

Efter flera anmälningar från arga lokalbor som inte tyckte det var rätt att behandla apan på detta vis, så kom tillslut en lokal djurvårdare och omhändertog 'Farbror tjockis' som han kallades. Visst levde han upp till sitt namn, stackaren vägde så mycket som 27 kilo! Den 4 maj i år skickades han iväg på 'fat camp', nu fick det vara nog. Han var minst 12 kilo överviktig med stor risk för hälsobesvär.

Apan började gå på en diet och fick hjälp med att komma igång med träning. Han fick umgås och springa runt med andra djur för att gå ner i vikt. Som tur var hade 'Farbror tjockis' inga andra hälsoproblem förutom vikten och därför vill de nu släppa honom fri,
- Vi vill att aporna ska leva fria, där de är lyckliga, sa Kawinoat.

Vi hoppas bara att turisterna slutar att mata den stackars apan så han inte åker in på rehab igen.Dela på Facebook