Mamma och dotter som ser ut som syskon - Klarar du av att se vem som är vem?
Dela på Facebook

Sophie och Amanda ser precis ut som syskon, tvillingar skulle man även kunna påstå. Det finns dock något som skiljer dem båda åt; det är drygt 20 års skillnad emellan dem!
Anledningen till att en 50 plusare ser lika ung ut som en 33 åring, eller om man vill vända på det, varför en 33 åring ser lika gammal ut som en 53 åring beror på hur de lever sina liv.

Till vänster på bilden ser du dottern och till höger hennes mamma.

Det är svårt att se skillnaden på Sophie och Amanda när de båda har ett blont svall, vacker hy och ett fantastiskt leende. De tas ofta för att vara syskon, båda i 30 års åldern.
"Mamma är min idol och förebild. Även när jag var barn såg mamma alltid glamorös ut. Det är ingen överraskning att hon nu ofta misstas för att vara min syster".

Så vad är då hemligheten undrar vi? Sophie menar att hon lever ett stressigare liv än vad hennes mamma någonsin har gjort, vilket har satt sina spår.

33 åringen berättar att hon är gift, har en femårig dotter och är just nu i sjätte månaden med deras andra barn. Hon jobbar heltid samtidigt som hon tar hand om hemmets alla sysslor.
Amanda som även hon arbetar heltid och fått tre barn ser ut att ha levt ett liknande liv till vad hennes dotter gör idag. Skillnaden är dock att mamman aldrig jobbat så långa timmar som hennes dotter och hon har alltid avsatt tid till sig själv.

Deras teori är att mammans generation hade det enklare än dagens mammor. "Idag förväntas vi att ta hand om ett hem, uppfostra barn och skaffa oss en karriär mitt i allt. Jag ser upp till min mamma om alltid lyckas hålla en bra balans mellan hem och jobb. Hon har alltid lyckats se fantastisk ut medan jag inte ens har tid att sminka mig nu förtiden." berättar Sophie och fortsätter,

"Vår generation har blivit tillsagda att vi kan ha allt, både en karriär och familj. Men istället för att det är befriande att kunna ha allt så är det otroligt påfrestande vilket resulterar i att du inte orkar ge 100% till varken jobb eller hem. Ditt yttre är det första som ryker".

Sophie menar att hon inte har tid att ta hand om sig själv som hon egentligen velat. Hon känner inte att hon har tid för att varken tvätta ansiktet och lägga masker till att få tid över att träna.

Amanda håller med sin dotter och säger att denna generation har ett annorlunda tänk när det kommer till att skaffa sig en karriär, gentemot hur de var på hennes tid. Idag har vi så många mer förväntningar på oss som vi behöver leva upp till, det är massa måsten som aldrig tar slut.

"Hon har alltid massa mail hon måste svara på och sitter och jobbar på kvällen när hon borde slappna av, hon får aldrig tillräckligt med sömn eller tid för sig själv".
"Mitt motto har istället alltid varit att ha ett balanserat liv, gör allting med måtta. Jag äter hälsosamt, jag tränar regelbundet och jag älskar solen. För att slappna av tycker jag om att gå till ett spa och få tid för mig själv, eller gå en långpromenad."

Amanda berättar även att hon alltid äter hemlagad mat och ser till att dricka mycket vatten, minst 3 liter om dagen. Hon vet att hon tar hand om sig själv för att hon både känner sig och ser pigg ut.

Vi håller med Amanda att det är otroligt viktigt att ta hand om sig själv, både genom att äta rätt och motionera men även att hitta tid för sig själv och inte stressa igenom livet. Hur du väljer att leva ditt liv idag kommer att visa sig på utsidan om några år.Dela på Facebook