Mamman lämnades till sitt öde efter att läkarna opererat bort fel organ
Dela på Facebook

3 barns mamman Charlene Jones, började få förfärliga smärtor i magen och bestämde sig för att gå iväg för en undersökning. På sjukhuset fick hon göra ett ultraljud som visade att hon hade en inflammation i gallblåsan. Trots att 31 åriga Charlene tydligt själv kunde se vad ultraljudet visade fick hon till svar att det var blindtarmen som var infekterad och doktorn bokade in en operation redan nästa dag.

”När jag såg ultraljudet var jag nästan säker på att det var gallblåsan men sen tänkte jag att doktorn vet väl bäst” säger Charlene som nästa dag genomgick en operation för att ta bort blindtarmen.
Men när hon vaknade upp efter operationen hade hon sådana extrema smärtor att hon började skaka och skrika rakt ut. Men doktorerna ignorera problemet och hon blev hemskickad efter uppvaknandet med endast paracetamol mot smärtan.

Det låter ju nästan som ett skämt men tyvärr är det ju inte första gången man skickas hem från läkaren som tror att alvedon ska lösa allt.

Men Charlene hade sådana fruktansvärda smärtor att hon vägra acceptera läkarnas beslut och åkte istället iväg till ett annat sjukhus för hjälp.
Så fort hon satte sin fot på sjukhuset Birminghamn City behandlades hon för septisk chock vilket innebär att hon var i ett livshotande tillstånd som kräver ett omedelbart omhändertagande. Blir man inte behandlad i tid kan det leda till döden.

- Doktorn på Birmingham kunde inte förstå varför de tagit bort min blindtarm som det inte var något fel på alls.

Hon fick stanna kvar på sjukhuset och med hjälp av antibiotika och smärtstillande börja hon må bättre efter ett par dagar, men trebarnsmamman lämnades i chock,
- Jag är helt säker på att jag hade blivit allvarligt sjuk eller dött om jag inte hade åkt till Birmingham. Hon berättar att hon anmält det första sjukhuset men har ännu inte fått något svar från dem, de vill heller inte kommentera händelsen.

Vi tycker det är oacceptabelt hur läkarna betedde sig mot Charlene och borde stämmas för att ha satt en patients liv i fara.
Som tur är insåg Charlene att det inte stod rätt till och kunde på så vis få rätt vård. Ibland krävs det minst en andra åsikt och undersökning för att man ska behandlas på rätt sätt.Dela på Facebook