Mamman tröttnar på alla perfekta bilder - Visar hur sanningen ser ut
Dela på Facebook

Att amma en bebis ser utåt sett underbart ut. Det är ett naturligt band mellan bebis och mamma och tid för att komma nära varandra. Men hur är det i verkligheten? Jo, det kan vara otroligt smärtsamt. Det är inte ovanligt att mamman gråter sig igenom amningen och får fruktansvärda sår.

Angela Burzo arbetar som fotograf och födde för tre veckor sedan en dotter som heter Aylee. Angela fick dock nog av alla perfekta amningsbilder som visar en skev bild av verkligheten och bestämde sig för att visa sanningen. På sitt Instagram konto lade hon i dagarna upp två bilder där hon förklarar hur frustrerande det kan vara som nybliven förälder.

“Jag älskar att se alla dessa fantastiska kvinnor i deras vackra amningskläder när de tittar ned på sina bebisar och ler när de får en ung, lekfull blick tillbaka samtidigt som de ammar.

Men det är inte min verklighet, inte just nu i alla fall. Det här är min verklighet och oavsett hur mycket jag önskar att jag kunde vara den starka soldaten jag vill vara, så kan jag inte ljuga om vilken kamp det är att amma för mig.

Oavsett om det är att hon inte tar bröstet, jag inte producerar tillräckligt mycket mjölk, om det är något med mina bröstvårtor eller om vi förvirrar henne när vi ger henne från en flaska efter att vi har pumpat så går det inte… Oavsett vilken av dessa saker det beror på, så har det varit en känslosam och smärtsam kamp.

Idag har hon inte hunnit sova, jag har försökt amma men hon suger bara utan att få någon mjölk. Både jag och min man har gråtit av frustration. Den här bilden speglar min upplevelse av amning. Jag vill visa er verkligheten.”

"Försöker tackla det här amnings-livet. Seriös styrka till kvinnorna som kan, och till kvinnorna om har styrkan att gå därifrån."

Bilderna har fått stort uppmärksamhet och andra mammor där ute kan relatera till vad on skriver och tycker att det är skönt att någon vågar vara öppen om det. Om du också vill stötta Angela som nybliven mamma kan du följa henne på Instagram, 'burzolife' och dela detta inlägg med dina vänner.Dela på Facebook