Mamman ville roa sina barn men utsatte dem för livsfara – De hade ju roligt säger hon
Dela på Facebook

Ibland hör man så knäppa saker som händer runt om i världen att man inte tror att det är sant, iallafall hade man önskat att det inte vore det. Nu är det ännu en galen amerikanare i farten, denna gången är det 27 åriga tvåbarnsmamman som förväntas få ett flertal böter efter att hon utsatt 3 barn för livsfara genom att dra dem efter sig i en liten plast bil, fäst till hennes egna bil mitt i rusningstrafiken.

27 åriga Alana Nicole Donahue arresterades för två veckor sedan i Oregon, USA, efter ett flertal vittnet sett henne dra 3 småbarn i en plast bild, fäst med ett snöre till hennes Ford Taurus.
Barnen som satt i bilen var hennes dotter på 2 år, hennes 4 årige son samt hennes syskonbarn på 8 år. Alana Nicole kunde arresteras på plats efter att polisen fått in flera samtal från andra bilister. Polismannen Scott McKee som var först på plats berättar för The Oregonian/OregonLive att mamman inte tyckte det var en sån stor grej utan att hon bara ville att barnen skulle ha kul när hon körde i 8 km/h på den tungt trafikerade vägen.

Polisen säger dock att ett ögonvittne som ringt in rapporterat att mamman körde i 50 km/h.

Den 27 åriga mamman håller fast vid sin historia om att hon gjorde det för barnens skull, för att de tyckte att det var roligt. Det verkar dock inte stämma in på hur de andra bilisterna sett på saken:

”Det yngsta barnet började gråta efter att plastbilen ställde sig upp på bara två hjul då mamman körde så snabbt. Hon stannade bilen och satte minstingen i bilen tillsammans med henne men fortsatte köra de andra två barnen.”

Ett annat ögonvittne berättar hur Alana Nicole blockerat vägen och började skrika åt motorcyklister att flytta på sig och sköta sig själva. Mannen på motorcykeln säger att han bara var orolig för barnen och gillade inte alls vad han såg. ”Vid ett tillfälle höll hon på att krocka med en annan bil, den lilla plastbilen var bara fast knuten med ett kort rep så det kunde slutat illa”.

Enligt polisen var vägen tungt trafikerad, när de kom dit var klockan fem på eftermiddagen, då trafiken är som värst. De arresterade kvinnan ett par timmar efter händelsen och väntar nu på domen. Mamman ska inte ha varit varken drog eller alkohol påverkad.

Hur skulle du ha reagerat om du såg något liknande? Kommentera gärna och dela med dina vänner.Dela på Facebook