Mannen stryper sin hund på gatan – Så här kan sociala medier hjälpa till
Dela på Facebook

Ibland hör man sådana hemska historier om hur människor behandlar djur att man inte tror att de är sant. Hur hade du reagerat om du gick förbi en galning på gatan som misshandlade sin hund?

Nu letar myndigheterna efter en man som försökte strypa en oskyldig hund i Southeast Portland.
Ett flertal samtal kom i onsdags in till polisen där folk sett en man vara våldsamma mot sin hund mitt på gatan. Oregon Humane Society efterlyser nu mannen och gick ut i ett pressmeddelande där de berätta att han är ca 1,80 lång, var klädd i en grå kappa, svart t-shirt, bruna byxor och svarta skor. En kvinna ska även ha vittnat allt som föregick.

Den hemska djur misshandeln ska även ha fångats på kamera och nu har man publicerat bilderna så att det blir lättare att hitta mannen. På kameran kan man se hur mannen svingar hunden i luften med kopplet, hunden ska även ha blivit slagen så han tappat balansen och fått stryptag.

Förbi passerande berättar hur de hörde honom skrika ”J-vla liberaler, det är så här man ska behandla sin hund”

När Oregon Humane Society publicerat bilderna och vädjat om folks hjälp fick de mängder av svar av folk som både sett mannen och de som var förtvivlade över vad de hörde. Oregon Humane Society svarade,
”Tack för att ni är med och delar händelsen på sociala medier. Vi har fått in massvis med bra tips gällande mannen och vi kommer följa upp varenda ett. Det här är en öppen utredning så var snälla förstående med att OHS inte kan dela någon information så länge fallet är pågående. OHS och polisen jobbar just nu med alla tips vi har. Så fort vi kan kommer vi att uppdatera er på vad som händer.”

Vi hoppas verkligen de fångar mannen snarast, en sån här galning ska inte gå lös. Vi vågar inte ens tänka på hur den stackars hunden tillbringat sitt liv med den här mannen och vad som föregått bakom stängda dörrar. Såna här människor ska sitta inspärrade.Dela på Facebook