När den gamla mannen blir rädd sträcker främlingen fram sin hand – Nu sprids videon
Dela på Facebook

När man blir äldre finns det vissa saker som kan få en att känna lite obehag, som till exempel stökiga miljöer, folkmassor men även rulltrappor. Det var just det sist nämnda som fick en 83 årig man i Massachusetts, USA, att känna obehag.

Den gamle mannen besökte en dag ett shoppingcenter och strosade omkring i godan ro tills han insåg att han behövde ta rulltrappan och åka ner en våning. Mannen stannade framför rulltrappan en stund och kände sig väldigt illa till mods, han vågade inte åka ner. Bakom honom samlades det snart folk som också väntade på att åka ner.

Anledningen till att mannen stannat och inte vågade åka var för att han en gång tidigare haft problem med att gå av rulltrappan, så han var nu lite rädd för att situationen skulle upprepas. Som tur är gick den 23 årige Alonzo förbi och såg att mannen var bekymrad. Han gick fram till den äldre mannen och frågade om de skulle åka ner tillsammans.

”Den gamla mannen stannade på toppen av rulltrappan varpå det samlades en liten grupp människor som väntade på att få åka ner. Det var uppenbart att han kände sig obekväm så den unga mannen erbjöd det vänligaste men enklaste: han räckte fram sin arm och fråga kan jag hjälpa dig?” skriver Paula Accorsi Picard som såg hela händelsen. Hon blev rörd av den unga mannens vänlighet och publicerade senare bilden på Facebook med tillhörande text:

Bilden har fått över 30 000 likes och har delats otroliga 205 000 gånger! En sådan simpel gest hjälpte den äldre mannen mycket och bland kommentarerna kan man läsa att folk uppskattar vänligheten Alonzo visade mot sin medmänniska.

Paula avslutar även med att skriva ”Vem den här unga mannen än är, din familj uppfostra dig rätt! Tack!”

Hade du också erbjudit mannen hjälp om du hamnat i samma situation? Se videon och dela gärna med dina vänner.Dela på Facebook