När pappan inser vad hans dotter gör på internet ger han henne en läxa för livet
Dela på Facebook

Den nya generationen växer upp på ett väldigt annorlunda sätt än vad vi gjorde. Idag är sociala medier så pass stort att det går inte att komma ifrån det, men det kan även få fruktansvärda konsekvenser. Du har säkert hört talas om näthat förut, människor som mobbar genom internet.

En ensamstående 3 barns pappa fick en dag reda på att hans dotter kontinuerligt trakasserat folk på internet, och sättet han fick reda på det var inte trevligt alls. En av de stackars offren var dottern Callie's skolkamrat som hon mobbat under en längre tid. Det gick så långt att pappan en dag fick ett samtal av skolkamratens mamma som grät förtvivlat när hennes dotter försökt ta livet av sig på grund av Callie och hennes vänner.

Bedrövad av vad han just hört bestämde han sig för att detta ska få ett slut, vad det än krävs. I ett inlägg på Reddit förklarar han vad som hänt och hur han valt att agera.
Här nedan kan du läsa inlägget, det är lång med värt att ta 2 minuter och höra historien.

”Min dotter Callie är, för mig, en av de finaste personer jag känner. Hon har bra betyg, har trevliga vänner, och hinner samtidigt vara en underbar och kärleksfull dotter. Jag har aldrig behövt ge henne utegångsförbud och hon har aldrig gett mig anledning att tro att hon misskött sig. Jag är ensamstående pappa till 3 döttrar. Det är tuft, men jag trodde att vi klarade oss helt okej. Callie är den äldsta.

Idag fick jag ett telefonsamtal från en gråtandes mamma som berättar att Callie har varit med och trakasserat en tjej i skolan. Callie och hennes vänner har tagit bilder på tjejen när hon gör ”lustiga” poser, t.ex. när hon böjer sig ner för att ta upp något och hon råkat visa sin stjärtskåra. Tjejen är överviktig och jag tror att de flesta bilderna har med ”fat shaming” att göra.
Mamman berättade att hennes dotter hade skärt sig i handlederna i morse och nu låg på sjukhuset.

Callie var på stranden idag och skulle komma hem om några timmar. Jag är så arg. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har försökt lära henne att man ska vara snäll och respektfull, och nu känns det som om jag inte ens vet vem hon är. Och från vad jag har förstått är Callie ledaren bland hennes vänner.

Hur hanterar jag detta, och samtidigt håller allt samman? Vilka konsekvenser borde hon få för det här? Borde jag ta med henne till sjukhuset så hon får se vad hon har gjort?
Så Callie skulle ha kommit hem 20.30 ikväll. Klockan 20.15 ringer hon och säger att hon ska sova hos en kompis. Jag svarar ”Nej, du ska komma hem på en gång” På vilket hon svarar ”Jag är
redan här! Hejdå!” och lägger på.

Jag bestämde mig för att åka till kompisens hus, men det var tomt. Jag försökte ringa till olika kompisars föräldrar och får till slut tag på någons bror som berättar att tjejerna är i parken. Och visst var de det. Det var cirka 30 barn samlade runt en lägereld. Jag ser Callie dricka öl. Så, det är inte likt mig att bli arg, men nu var sista droppen nådd. Jag gick fram till henne och sa att jag inte skulle ställa till med en scen men att hon måste följa med mig. Hon förvandlades till en helt ny person. ”Jag är nästan 18, du kan inte göra såhär mot mig! Du skämmer ut mig!”

Jag blev så arg att jag inte är helt säker på vad jag sa men något i stil med ”Du borde skämmas! En flicka ligger på sjukhus på grund av dig och dina vänner. Nu ljuger du för mig, är minderårig och dricker alkohol. Din mamma skulle skämmas så mycket för dig och jag vet inte ens vem du är längre.
Jag ställde alltså till med en scen, och hon åkte med mig hem.

Jag har tagit all hennes elektroniska utrustning dvs. dator, mobil, tv). Fast först sa jag åt henne att hon var tvungen att logga in på den anonyma sidan där de lagt upp bilderna, och be om ursäkt, och berätta att det var hon som lagt upp dem. Till min fasa såg jag att det inte bara var någon enstaka person hon trakasserat. Det var åtminstone 50 bilder på sidan.
Hon skickade ursäkten och sen gjorde jag det klart för henne att resten av hennes sommar var inställd. Hon får använda hemtelefonen, så länge jag är där och kan höra vad hon säger.

Andra konsekvenser som hon kan räkna med:

- Obligatorisk terapi 1 gång i veckan.
- Samhällstjänst – undersöker fortfarande möjligheten till detta
- När flickan kommer hem från sjukhuset ska Callie be om ursäkt till henne och hela hennes familj.
- Jag har tagit bort hennes dörr tillfället, hon förtjänar inget privatliv på ett tag
- Jag har tagit bort alla lyxprodukter som inte anses vara nödvändiga. Bland annat: Dyra skönhetsprodukter som jag har köpt till henne. Jag gav henne istället billigare varianter.

Jag har rensat hennes rum och just nu finns det bara böcker och hennes piano kvar. Jag har sagt åt henne att ta igen läsning och att hon borde försöka lära sig spela pianot som hon bad om men sen aldrig använde. Jag sa åt henne att sova på saken. Om hon vill fortsätta bråka imorgon så kommer jag att lägga till saker på listan. Om hon accepterar sitt straff så kommer jag att överväga att förkorta straffet.”

I en sån här situation är det sjävklart att man måste ta till drastiska åtgärder för att få ett slut på mobbningen. Tycker du pappan reagera på rätt sätt? Kommentera gärna.Dela på Facebook