Nu säljer Kina vapen som ska skydda dig mot perversa män
Dela på Facebook

Kina är ju alltid först med allt, men den här gången har de fått olika reaktioner från allmänheten när ett nytt vapen utvecklats.

”Oavsett var vi befinner oss kan vi skydda oss själva”, så lyder beskrivningen till anti-pervo-vapnet som just nu marknadsförs i Kina. Vapnet är en eldkastare i fickstorlek för att förhindra att tafsare och våldtäktsmän attackerar en.

För drygt 300 svenska kronor kan kineser nu beställa en eldkastare på internet, bland annat via sajten Taobao. Eldkastaren kan i vissa fall spruta en halvmeter lång eldslåga, men eldslågan är inte så farlig kan man kan mista livet utan är utvecklat för att hålla pervon borta,

”Det kan lämna ett permanent ärr, men de är inte dödliga” skriver en försäljare på hemsidan. Man ska även kunna köpa till portabla återfyllningskit så att man kan fylla på sitt vapen.
Som ni kan förstå har detta anti-pervo-vapen fått en hel del uppmärksamhet, det finns de som är överlyckliga att det äntligen finns ett sätt att skydda sig på medan andra är skeptiska.

”Självklart är pervon läskiga, men sådana där anti-pervo-vapen är läskigare” skriver en krönikör på Cjn.cn

Liksom pepparspray och andra självförsvars vapen är även eldkastaren olaglig enligt en lokal polis som säger att du riskera inte bara att skada andra utan även dig själv. Dessutom är de olagligt att frakta via post så man bör vara försiktig.

Anledningen till att vapnet tillverkats är för att Kina, liksom resten av världen, har ett väldigt stort problem med sexuella trakasserier. Enligt en rapport från 2009 har 80% av alla kvinnor någon gång utsatts för sexuella trakasserier på sin arbetsplats, statistiken har alltså gjorts endast på arbetsplatsen. Tillverkarna menar att något måste göras, vi kan inte fortsätta ignorera problemet.

Under 2013 gjordes ett 'snällare' försök till självförsvar, det var nämligen en form av strumpbyxor som man skulle sätta på sig, så ser det ut som att man har väldigt håriga ben.

Vad tycker du om anti-pervo-vapnet? Kommentera gärna och dela med dina vänner.Dela på Facebook