Pappans lapp till skolan har fått starka reaktioner - "Vi tror inte på läxor"
Dela på Facebook

44 årige Micke Gunnarsson är 3 barns pappa och jobbar som föreläsare, han åker runt i Sverige och inspirerar till nyfikenhet, nytänkande och framförallt stort fokus på framtiden och våra barn. Under söndagen publicerade han ett inlägg där han förklarade att hans barn inte får ta med sig läxor hem under skolterminen.

På lappen står det ”Hej! Mitt barn får inte ta med sig läxor hem i höst. Hoppas detta underlättar både för dig som lärare och för mitt barn.”

Han kallar det för ett socialt experiment, ”vad hade hänt om alla föräldrar skickat med lappar till skolorna, vi tror inte på läxor, vi skiter i det”.
Under en live sändning på Facebook förklarar Micke att han inte menar allvar med att skicka iväg en sådan lapp till skolan men han ville väcka diskussionen om läxor, det handlar om att våga ifrågasätta saker.

Micke menar att när du jobbar med människor, speciellt lärande, så måste du vara öppen för andras åsikter och nya tankar. Han påpekar även att vi måste sluta känna oss attackerade så fort någon har en annan åsikt än oss själva. Vi måste kunna diskutera öppet om problem som finns för att kunna komma framåt.

”Denna fråga är galet viktig för mig och jag menade absolut varken att jag eller du skulle sprida lappar på våra barns skolor vid skolstart. Jag ville dock lyfta tanken och nyfikenheten på läxornas vara eller icke vara.” skriver Micke på sin hemsida.

Hur ställer du dig till frågan om färre läxor? Det är ett ämne som varit omdiskuterat under flera års tid och i och med att vi, liksom skolan förändras så kanske det även är dags att tänka till gällande läxorna? Dela gärna med dina vänner.Dela på Facebook