Pojke föddes med ett halvt hjärta - chockar doktorerna efter ha sprungit triathlon
Dela på Facebook

Den 6 årige pojken överraskar sin familj gång på gång – endast genom att vara vid liv.

Jack Foley föddes i april 2011 efter att hans mamma genomgått en riktigt tuff graviditet. Läkarna gav dem även rådet i 20 veckan att göra abort då det lilla barnet skulle födas med en sällsynt sjukdom som bidrar till att halva hjärtat slutar att utvecklas under graviditeten. Då den vänstra sidan av hjärtat inte utvecklats kan det heller inte pumpa blodet som det ska.

Föräldrarna som var överlyckliga att ha blivit gravida bestämde sig för att behålla barnet. De bestämde sig för att förlösa Jack genom ett kejsarsnitt så att doktorerna och maskinerna skulle vara tillgängliga och redo om det skulle behövas.

Jack föddes med många komplikationer. Föräldrarna kunde inte ens hålla om sitt barn efter förlossningen för att han var så sjuk. Det inte förräns den första hjärt operationen hade gjorts som föräldrarna äntligen fick hålla om sin son.

”Jag fick inte ens se honom förräns 6 timmar efter han föddes. Dom berättade att det va en pojke och att han hade rött hår” säger mamman.

4 dagar senare genomfördes den första operationen. Jack fick stanna kvar på sjukhuset ett par dagar extra tills familjen äntligen kunde åka hem tillsammans.

”En och en halv vecka efter att han fötts fick jag äntligen hålla mitt barn i famnen. Det är mitt första barn och det var så himla jobbigt”.

Vid tre års ålder hade redan tre hjärt operationer gjorts. Idag är Jack 6 år och mår bra.

- Han är som vilket barn som helst, det var inte alls vad vi förväntade oss säger hans mamma och fortsätter, läkarna berättade bara om alla komplikationer, hur han skulle behöva matas med slang, att han skulle ligga i kuvös även hemma, men inget av det hände.

I juni 2017 chockade Jack alla då han genomförde ett barn triathlon vilket innefattade sim, cykling och spring. Jack's mamma berättar att han klarade av det lika bra som vilken 6 åring som helst, fast skillnaden är att han bara har ett halvt hjärta.

”Det betydde verkligen något för oss att göra det här för min bror Michael genomförde ett triathlon bara två veckor innan han dog i 9/11. Han var en brandman och dog i försöket att rädda livet på andra.”

Att höra om en sån liten kämpe som 6 årige Jack är verkligen inspirerande! Sluta aldrig kämpa för dig själv, se hur långt man kan komma med viljestyrka.Dela på Facebook