Pojken föds täckt vitt fjäll. 5 år senare har läkarna aldrig sett ett ansikte som hans!
Dela på Facebook

Det är alltid nervöst för alla som ska föräldrar. Man hoppas självklart att allt ska gå bra och att barnet inte ska få några komplikationer. Men så ibland händer det mest oväntade, och man får finna sig i det.
Detta var precis vad som hände för De De och Joe när dom skulle få sin son. När deras son Evan föddes såg han inte ut som en ”normal” baby. Det berodde på att Evan föddes med ett svårt fall av Harlequin iktyos, en genetisk sjukdom som lämnade honom med hård, tjock, vit och fjällande hud.

Idag är Evan 5 år gammal, men hans hud växer 10 gånger så snabbt som den egentligen ska göra. Han är alltid inne på på infektionsavdelningen och blir lätt uttorkad och får solsting av minsta lilla vistelse i solen.

Men det som Evan själv tycker om sin sjukdom är något som vi alla kan lära oss av. Hans syn på sig själv är nämligen genial!

Föräldrarna fick en chock när dom först såg hur pojken såg ut. Han var täckt av ett vitt fjäll över kroppen.

Föräldrarna fick en chock när dom först såg hur pojken såg ut. Han var täckt av ett vitt fjäll över kroppen.

När man ser hans ansikte idag efter 5 år är det verkligen helt otroligt.

När man ser hans ansikte idag efter 5 år är det verkligen helt otroligt.

Evan är inte en kille som sitter och tycker synd om sig själv, trots sitt tillstånd. Han älskar livet och har många kompisar som han leker med i skolan och på fritiden. Trots att familjen har det kämpigt så lever dom trots allt ett bra och fint liv i Connecticut i USA. Även om man tror att Evan kanske skulle vara begränsad eller rädd för att han har den ovanliga sjukdomen, så är detta inte något som han låter stoppa honom. Och detta borde vi alla lära oss av, för även om man inte är nöjd något hos sig själv så ska det aldrig få stoppa en att uppleva sin drömmar.

Du kan se mer om Evan i videoklippet här under.

Glöm inte att DELA detta med dina vänner - det vill dom garanterat inte missa.

Se mer i videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt