Pojken ligger i badkaret och ber sin mamma sluta, men hon fortsätter – eftersom hon måste!
Dela på Facebook

Det är alltid lika hemskt när man hör om någon som har drabbats av en svår sjukdom. Man hade önskat att man bara kunde göra dom friska på några sekunder, så att dom slipper lida och kan leva ett normalt liv. Men vi ska vara tacksamma för att sjukvården är så bra som den är, tack vare att vi har utvecklat och kommit på nya läkemedel så kan allt fler botas från en rad olika sjukdomar. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Du ska nu få höra om en kille som heter Jonathan Pitre och är 15 år gammal. Han bor i Kanada tillsammans med sin familj. Även om han på många sätt är som vilken 15-åring som helst, så finns det något som skiljer honom väldigt mycket åt från andra ungdomar.

Han har fått smeknamnet på läkarnas språk för ett ”fjärilsbarn”. Det kan låta sött och fint, men sanningen är helt annorlunda vilket du snart kommer att förstå.

Pojken ligger i badkaret och ber sin mamma att sluta, men hon fortsätter – eftersom hon måste!

Pojken ligger i badkaret och ber sin mamma att sluta, men hon fortsätter – eftersom hon måste!

Jonathan är precis som många andra ungdomar i hans ålder, men hans sjukdom skiljer honom kraftigt från mängden. Men det är viktigt att komma ihåg att en sjukdom aldrig ska få stoppa en eller göra så man får dåligt självförtroende. Men det är förmodligen lättare sagt än gjort.

Denna pojken är verkligen stark som klarar av detta!

Denna pojken är verkligen stark som klarar av detta!

Sjukdomen som Jonathan har är något han måste kämpa mot varje dag. Varje dag är en kamp och han får mycket stöd och hjälp av sin familj. Du kan se mer om vilken sjukdom han har i klippet här under. Just nu har han provat en ny behandling som läkarna hoppas ska fungera.

Man kan bara hålla med om att Jonathan verkligen är en stark kille som klarar av mycket mer än många av oss andra skulle fixa. VI håller verkligen tummarna för att det går bra för honom, och att han blir frisk.

Se mer i klippet här under, och glöm inte att DELA detta med dina vänner.

Se mer i videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt