Rebeccas osjälviska gest till unga tjejer - erbjuder nattskjuts
Dela på Facebook

Rebecca är en 25-årig tjej från Nyköping som tröttnade på att tjejer ska behöva känna sig otrygga när de är på väg hem sent på kvällen. Hon bestämde sig för att göra något åt det, och erbjudar skjuts hem till alla tjejer i Nyköping - utan att ta betalt.

– De som åkte var jätteglada, väldigt tacksamma över att man erbjuder det här, säger Rebecca till Aftonbladet.

Det var förra torsdagen som hon postade Rebecca i en lokal Facebook-grupp för Nyköpingbor. I inlägget erbjuder hon sig att ge skjuts till tjejer - helt gratis. Hon har redan fått flera uppdrag och kunnat se till att flera tjejer kommer hem säkert.

– När jag var ute ofta för några år sedan var det svåra när man skulle ta sig från det ena stället till det andra och det var mörkt ute. Så jag erbjuder det som jag hade uppskattat då, säger hon till Aftonbladet.

Initiativet har fått positiva reaktioner och under lördagskvällen ska hon köra fler. Förhoppningen är att hon kan köra även under juldagen.

– Man läser så mycket om våldtäkter och misshandel och att man blir förföljd, så det är mycket som får folk att känna sig otrygga, säger hon till Aftonbladet.

Dela gärna Rebeccas historia om du också rörs av hennes medmänsklighet!Dela på Facebook