Ryanair säger ifrån igen - Vill ha striktare alkohol regler
Dela på Facebook

Britter är rätt kända för sin kärlek till alkohol, speciellt under semester tider när det inte längre finns några gränser för hur mycket man kan dricka. Ofta börjar de dricka innan de ens stigit på planet och fulla passagerare har nu blivit ett stort problem. Det har nu gått så långt att flygbolaget Ryanair vill sätta striktare regler för hur mycket en passagerare ska tillåtas dricka.

Då passagerarna börjar dricka redan efter de passerat taxfreen behövdes något göras. Ryanair har redan förbjudit resenärer att ta med sprit från taxfreen ombord på flygningar från Glasgow och Manchester till semester paradisen Alicante och Ibiza.

Men nu kräver de hårdare regler då de engelska passagerarna fortfarande tenderar att dricka ofantliga mängder på planet.
Bolaget vill nu sätta en max gräns på två drinkar/ öl per resenär, ombord på planet. De vill även förbjuda alkoholförsäljning innan klockan 10 på förmiddagen.

Enligt en granskning som gjordes ab BBC och sändes i tv programmet ”Panorama” berätta dem att antalet passagerare som gripits på grund av fylla har ökat med hela 50 % det senaste året. Från 255 personer till 387.

”Det här är en fråga som flygplatserna måste ta tag i genast” säger Kenny Jacobs som jobbar för Ryanair.

Det är inte hållbart och absolut inte rättvist mot de andra passagerarna och personalen att behöva stå ut med fulla människor som beter sig bedrövligt.
I en undersökning som gjorts av flygbolaget visar siffrorna att varannan anställd har upplevt störande beteenden från fulla passagerare, var femte person har till och med blivit fysiskt attackerad av passagerare som druckit för mycket.

Tycker du att Ryanairs förslag med 2 drinkar per person låter rimligt eller hur tycker du situationen bör lösas? Diskutera gärna och dela med dina vänner.Dela på Facebook