Så här gör du det svårare för hackers att kapa dina konton -Du har gjort fel i hela ditt liv
Dela på Facebook

Du känner nog igen dig i hur krångligt det kan vara när man registerar sig på diverse sidor och behöver skapa ett nytt lösenord. Hur många gånger man än försöker så blir datorn inte nöjd. Ofta behöver man knappa in ett lösenord på 8 symboler inklusive stora och små bokstäver samt siffror innan man kan gå vidare. Det är inte bara jobbigt att komma på ett nytt lösenord, du måste även komma ihåg det!

Mannen bakom påhittet heter Bill Burr, det var han som satte upp riktlinjer för hur ett lösenord bör se ut när han jobbade på National Institute of Standards and Technology, 2003.

Enligt Bill skulle ditt lösenord innehålla så många olika tecken som möjligt och helst bytas ut emellanåt, för att minska risken för hackers. Men nu har Bill kommit på andra tankar och menar att han hade fel – vi har gjort fel i flera år.

Han säger ”I slutändan var det troligtvis för komplicerat för många att förstå. Och sanningen är att det också var fel”. Han menar på att ett svårt lösenord inte bara blir svårt för hackers, utan även för dig, och det finns enklare lösningar på problemet.

Nu går Bill istället ut och säger att ett komplicerat lösenord inte har något med vilka tecken du använder att göra, utan istället hur långt ditt lösenord är. Så ju längre lösen, desto bättre och svårare blir det för någon annan att hacka sig in på dina konton.

Något du dock bör tänka på är att inte ha samma lösenord till alla inloggningar du har.
Vad tror du, är dagens lösenord för komplicerade eller tror du att de bidrar till säkerhet?

Kommentera gärna och dela med dina vänner.Dela på Facebook