Så här mycket sex har vi – ålder för ålder
Dela på Facebook

Är det sant att tonåringar beter sig som små kaniner, att gifta par slutar ha sex och att gamlingar inte rört varandra på flera år?

Frågan har ställts många gånger, i vilken ålder blir man sexuellt aktiv och i vilken ålder lägger man av helt.
Enligt en studie som gjordes under 2015 slog de fast att om man har sex en gång i veckan är det alldeles utmärkt för att ens relation ska må bra. Sen bör man ju självklart ha i åtanke att alla personer är olika och går igenom olika faser i livet, så få inte panik om du går igenom en torr period.

Sajten Indy100 refererar till 'The Kinsey Instutite' som har lång erfarenhet inom ämnet sex och har till och med siffror på hur det ser ut inom olika åldersgrupper.

Åldersgrupp 18-29 år:
Det är inte helt oväntat att ungdomar är de som har mest sex. Oftas gör man sin debut mellan 16-17 års ålder. Undersökningen visar att denna åldersgrupp har sex i genomsnitt 112 gånger om året, vilket motsvarar cirka 2,1 gånger i veckan.

Åldersgrupp 30-39 år:
Under denna period händer det mycket i livet, både på jobbfronten och i privatlivet. De flesta stadgar sig, skaffar barn, köper hus och så vidare vilket är en av anledningarna till att vi blir mindre sexuellt aktiva. Men tydligen får den här åldersgruppen till det 86 gånger per år vilket blir omkring 1,6 gånger i veckan.

Åldersgrupp 40-49 år:
Även i denna ålder har man mycket på gång i livet och när medelåldern närmar sig sjunker den sexuella aktiviteten ytterligare. Studien visar att 40 plusare har sex omkring 69 gånger per år, vilket innebär cirka 1,3 gånger i veckan.

Åldersgrupp 50 + :
Kinsey studien sträcker sig inte efter 50 men det finns väldigt mycket forskning om ämnet. En studie som undersökte åldersgruppen 57-85 år visade att personer som varit gifta i ett år hade 65% chans att ha sex omkring 2-3 gånger i månaden. För par som varit gifta i 25 år sjönk siffran till 40% och efter 50 år sjönk den till 35%. Men dock kunde forskarna se en vändning hos par som varit tillsammans över 65 år, då höjdes siffran upp till 42%Dela på Facebook