Så HÄR ser du om dina ägg kommer från en sjuk höna!
Dela på Facebook

Visst är det gott att äta ägg? Tusentals människor äter ägg varje dag och det är verkligen populärt för både gammal som ung. I Sverige äter vi ju även en hel del ägg vid jul, påsk och midsommar men även resten av året. Vi är verkligen ett folk som tycker om ägg.

Och ägg är dessutom väldigt nyttigt och innehåller mycket bra saker som exempelvis protein. Så är man en person som gillar att träna exempelvis är ägg jättebra att få i sig.

Men hur vet du egentligen om äggen du köper kommer från en frisk eller sjuk höna? Alla dessa ser i princip likadana ut, men det finns ett hemligt knep som avslöjar om det kommer från en frisk eller sjuk höna.
Tyvärr är inte alla ägg samma och om du inte vet hur man känner igen de dåliga, kan det sluta med att du blir magsjuk vilket inte är speciellt roligt. .

Det finns ett hemligt knep som avslöjar om ägget kommer från en frisk eller sjuk höna.

Det finns ett hemligt knep som avslöjar om ägget kommer från en frisk eller sjuk höna.

Känner du inte igen de dåliga äggen, kan det sluta med att du blir magsjuk.

Känner du inte igen de dåliga äggen, kan det sluta med att du blir magsjuk.

Ett hälsosamt ägg kan man se på en rad olika sätt. Kolla så att äggskalet är hårt och tätt. Skal som är lätt att ta sönder är inte bra och kommer förmodligen från en sämre höna. Äggulan ska vara riktigt orange i färgen. Har du en äggula som är ljus eller ljusare i färgen ska man undvika det.

Vill du vara säker på att du får dom bästa äggen så åk och köp av en lokal bonde. Dom brukar alltid veta vilka som är dom bästa.

Se mer i videoklippet här under, och glöm inte att DELA detta med dina vänner.

Se mer i videoklippet här under:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt