Sångaren stoppade övergrepp i publiken - skällde ut mannen från scenen
Dela på Facebook

Nu hyllas Sam Carter världen över, tack vare hur han valde att agera under sin spelning.
Metalbandet Architects spelade på en festival i Biddinghuizen, Nederländerna under fredagskvällen när Sam Carter plötsligt stannade upp och sa åt mannen han just sett tafsa på en kvinna i publiken.

- Jag såg en tjej, en kvinna crowdsurfa här, och jag kommer inte peka ut den jäveln som gjorde det men jag såg att du tog henne på bröstet. Jag såg det. Det är fan vidrigt och sånt skit hör inte hemma här. Det är inte din förbannade kropp, du tar fan inte på något, inte på min show, sa Sam ifrån scenen.

Crowdsurfing innebär att en person lyfts up och skickas runt på publikens utsträckta händer och dessvärre är sexuella övergrepp allt för vanliga under sådana tillfällen och tjejer blir extremt utsatta.

Efter att Sam sagt till mannen i publiken uppmanade han också andra män som har liknande tankar att lämna konsertområdet.
- Det här ska vara en säker plats för alla, sa han

Nu hyllas bandet världen över för att någon äntligen vågar säga ifrån. Videon spreds på ett fåtal minuter, på twitter och både nyheter och sociala medier har nu delat händelsen.

”Tack för att du säger något, det gör mig så glad att se att folk pratar om de här problemen i stället för att ignorera dem”,

”Jag har ingen aning om vem du är, men jag kan nu berätta att jag älskar dig och att du har ett nytt ’mamma-fan’ i Portland, Oregon”

”Tack så mycket, att se detta fick mig att gråta. Att veta att det finns musiker som ser den här skiten och pekar ut det ger mig sådant hopp”, är några av kommentarerna bandet fick efter händelsen.

Slaves skrev även om händelsen på deras Facebook sida:

I inlägget vill bandet få fram att det aldrig är acceptabelt att ta på någon utan tillåtelse och att dessa män inte är välkomna på deras konserter. De uppmanar även att följa kampanj-gruppen 'Girls Against' som är skapad av tjejer som blivit utsatta för sexuella övergrepp på konserter ch festivaler. De vill med sitt uttalande skapa uppmärksamhet då detta blivit ett extremt stort problem och hoppas att fler band och arrangörer också vågar ta tag i problemet.Dela på Facebook