Så upptäcker du en hjärtattack långt innan den inträffar
Dela på Facebook

1. Trötthet

Känner du dig dåsig, trött eller allmänt seg mest hela tiden utan att du är förkyld eller febrig? Då är det jätteviktigt att du uppsöker en läkare som kan kontrollera dina värden då trötthet ofta är ett vanligt symtom inför en hjärtattack.

2. Andnöd

När hjärtat pumpar ut mindre blod kommer inte dina lungor att kunna få tillräckligt med syre som de normalt får. Då kan man få andnöd och då är det viktigt att ta sig till sjukhuset så fort som möjligt.

3. Svaghet

Du kan känna dig svag och då är det för att artärerna börjar att bli trånga och blodet inte kan nå ut i kroppen som det ska. Dina muskler får inte vad de behöver. Så var observant.

4. Yrsen och kallsvett

Att ha dålig blodcirkulation kan orsaka att blodflödet till hjärnan begränsas. Detta är mycket livshotande så ta det på allvar.

5. Tryck i bröstet

Ett symtom på en hjärtattack kan vara att du upplever obehag i bröstet, oavsett om det är mindre smärta eller bebyggda tryck. Detta kommer ständigt öka tills attacken sker.

6. Influensa- eller förkylningssymtom

Om du känner som att du har influensaliknande symtom som kommer ifrån ingenstans kan detta bero på en attack som är på väg inom en snar framtid.

Så hur hanterar jag några av dessa symtom? Vi rekommenderar att du uppsöker en läkare!

I klippet nedan kan du lära dig mer om hur du kan upptäcka en hjärtattack precis innan den inträffar

Glöm inte att dela artikeln med dina vänner för att hjälpa dem att hålla koll på sin hälsa.Dela på Facebook