Se det hysteriskt roliga katt experimentet
Dela på Facebook

Som katt ägare vet du nog att ditt djur ibland tycker om att sitta eller ligga på de mest underliga platser, eller positioner med för den delen. En nyfiken ägare som studerat sin katts beteende en tid bestämde sig för att utföra ett litet experiment.

Vad Admancb lade märke till var att hans katt älskade att sitta på samma ställe – varje dag. På golvet hade en sladd slingrat sig som en liten cirkel och just i cirkeln satt katten dag in och dag ut. Först tänkte Admancb att han tyckte om just den platsen, men tänk om det var just cirkeln som var favoriten?

Han tog sin ann utmaningen och utförde ett litet experiment. Ägaren köpte röd tejp som han satte fast på golvet i form av en cirkel, sen väntade han..

Just som han förutspått kom den lurviga lilla vännen och satte sig i cirkeln!

Efter att Admancb berättat om sitt experiment på Reddit fick han massvis med svar från andra människor som berätta att deras katter också jämt satt i cirklar. Deras ägare följde Admancb's råd om att skapa en cirkel själva, för att se vad som skulle hända.

Jo men visst blev cirkeln katternas nya favorit plats!
Det spelar ingen roll vilket material eller storlek cirkeln har, katten kommer att älska den i vilket fall! Tydligen skapar cirkeln en slags komfort där katten känner sig lugn och säker.

Har du märkt av liknande beteende hos din katt?Dela på Facebook