Ser du dessa märken på dina barns armar - agera direkt! Anledningen kan vara farlig!
Dela på Facebook

Det finns många sörjande föräldrar som kan intyga, att grupptryck på sociala medier är en mycket skrämmande, men också en mycket verklig verklighet bland tonåringar idag. Det verkar som om vi varje dag hör om farliga ny trender som hotar livet och säkerheten för våra barn.

Jag blev enormt chockad då jag fick kännedom om den senaste ”sociala medier utmaningen” som har visats över 7 miljoner gånger på YouTube och tar internet med storm.

Denna nya ”utmaning” kräver att deltagarna sätter sin smärttolerans på prov genom att gnida salt och is mot huden. Som ett bevis på deras deltagande blir barn i alla åldrar uppmanade att publicera bilder av deras brända och skadade hud på nätet.

Även om det kan verka som en dum ganska ofarlig ”lek”, är det inte många barn som inser de farliga resultatet av att blanda salt med is. Kombinationen av salt och is sänker temperaturen på isen så mycket att det liknar förfrysning. Och tyvärr har många deltagare lärt sig den hårda vägen.

Otaliga tävlande i denna skrämmande ”lek” har hamnat på sjukhuset med tredje gradens brännskador. Svåra fall resulterade i permanenta nervskador, medan andra fall har krävt en hudtransplantation och omfattande operationer i försök att lindra skadan.

Huffington Post förklarar att effekterna från tävlingen ofta inte blir märkbara förrän efter domningarna och rodnaden från isen har lagt sig - och då är det oftast för sent och de permanenta, förödande skadorna är redan gjorda.

Det är viktigt för skolor att hålla ett vakande öga på alla nya trender och vi gör det vi kan i form av en varning till alla föräldrar. Ökningen av sociala medier har bidragit till att öka grupptryck bland barn. Denna 'utmaning' är ett tydligt exempel på riskerna.”

Se videon nedan och DELA gärna denna varning vidare med alla du känner på Facebook!

Gillade du denna artikel? Dela gärna med dina vänner!Dela på Facebook