Ser du ett mynt i dörren på din bil? Då ska du kontakta polisen DIREKT!
Dela på Facebook

Tjuvar blir alltid mer och mer kreativa i sina lösningar när det gäller att lura folk. Frågan är om inte deras senaste knep är bland det mest finurliga. Om du ser ett mynt instucket i handtaget på bildörren, kan det nämligen vara något mycket farligt på gång. Då ska du kontakta polisen DIREKT! Det hela handlar om att dom med hjälp av myntet kan stjäla eller bryta sig in i bilen.

Så här går det till: Tjuven sticker ett mynt i dörrhandtaget på passagerarsidan. När ägaren av bilen kommer tillbaka så följer tjuven efter i hans egen bil. När bilägaren parkerar, kan han inte låsa bilen, eftersom dörrhandtaget har fastnat. När bilägaren sedan går från platsen, kan tjuven komma in i bilen genom den olåsta dörren.

Men det finns ett väldigt enkelt sätt för dig att skydda dig mot detta, som tur är!

Genom att hela tiden kolla på din bildörr och se att där inte ligger något mynt, skyddar dig mot att någon oönskad person kan stjäla din bil. Men om du skulle upptäcka ett mynt i dörren så kontakta polisen omedelbart. Då kan dom förhindra att andra drabbas och förhoppningsvis gripa den eller dom som ligger bakom.

Dela detta med dina vänner så dom också kan skydda sig!Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt