Sjuksköterskan lämnade barnet i spjälsängen! Minuter senare skriker hon av fasa!
Dela på Facebook

Matvey är en två-årig pojke som precis som andra barn tycker om att leka, skratta och träffa andra barn. Men Matvey har redan märkt att han inte är riktigt som andra barn - få vill komma nära och krama Matvey.

När han föddes 2014 i Tula, som ligger i centrala Ryssland, visade han symptom som påminde om gulsot. För att behandla honom placerades han i en egen säng med en speciell lampa. Den tre dagar gamla pojken låg själv i sängen när lampan exploderade och svårt skadade Matvey. Först efter flera minuter hittade sjuksköterskan honom, svårt brännskadad men fortfarande vid liv.

Flera läkare och människorättsaktivister engagerade sig för att Matvey, som vid det här laget hade blivit en rikskändis, skulle få ett nytt hem. Deras engagemang lönade sig och många familjer ville adoptera pojken. Ironiskt nog visade det sig bli till ett problem, när två kvinnor bägge menade att de hade rätt att adoptera honom. Adoptionsprocessen drog ut på tiden, och även den biologiska mamman ville ha barnet tillbaka (cyniker menade att det var endast för att han hade blivit kändis).

Matveys hud hade skalats av i olyckan och 15 % av de inre organen skadats, men mirakulöst nog överlevde han. Tragedin slutar dock inte där. Matveys mor ville inte längre behålla sitt barn, utan bestämde sig för att lämna bort honom, något som för många var mer chockande än olyckan.

Domstolen beslöt sig dock för att ge adoptionsrätten till en viss Svetlana från Moskva. Svetlana var inte intresserad av att få uppmärksamhet i media, utan ville bara pojkens bästa. På hennes blogg kan man följa Matveys tillvaro och väg till bättring. Efter flera operationer kan han åter röra sina armar, men fler operationer väntar. Bland annat ska en plastikoperation ge honom en ny näsa, men än så länge har han en näsprotes.

Efter allt lidande som Matvey har fått igenom så är han trots allt ett lyckligt barn. Hans historia har rört och inspirerat många, dela gärna med dig av artikeln om du är en av dem!

Se videon nedan:Dela på Facebook