Soffan fick mystiska brännmärken – Nu vill Ali varna andra
Dela på Facebook

Ali Bjelkerud Al-zubaidi, 32, vaknade en morgon och hittade massa brännmärken på soffan.
- Jag trodde att det spökade, säger Ali, som nu vill varna andra.

När Ali från Göteborg vaknade upp en morgon och gick in till vardagsrummet tillsammans med sin dotter, fick han se något märkligt på soffkanten som inte funnits där när han gått och lagt sig. När han tog sig en närmare titt fick han se att tyget hade smält och lämnat ett svart märke. Men han kunde i sin vildaste fantasi inte komma på anledningen till varför det hänt.

- Jag tänkte 'helvete! Vad har hänt?, hur kan det ha brunnit?'
Pappa och dotter fortsatte sin dag som vanligt och la tankarna åt sidan. På tv bordet stod en liten spegel som han flytta lite åt sidan, men den stod fortfarande kvar på bordet.

Så blev det kväll och familjen gick och la sig igen. Men nästa morgon när Ali vaknade fick han se ett nytt märke i soffan, den här gången blev han orolig,
- Jag undra 'spökar det, eller vad är det som händer?'

När dottern kom in i rummet och såg det nya brännmärket kom hon genast på orsaken till problemet.

-Hon berättade att det kunde vara spegeln som gjorde att det brann, de hade experimenterat med det i skolan. Då provade jag själv med en bok och det fungerade. Det blev precis som med ett förstoringsglas. Jag hade tur, om strålen hade riktats mot en gardin, då hade nog allting brunnit upp.

Spegeln är gammal och familjen har haft den under flera år utan att något liknande hänt, men nu vill Ali varna andra för riskerna med att ha speglar framme i solljus.

- Spegeln ligger någonstans där det är mörkt nu, Jag vill nå ut med den här informationen för det är nog inte många som tänker på att speglar kan orsaka bränder. När jag ringde hemförsäkringen var de väldigt förvånade, säger Ali.

Sprid gärna nyheten till dina vänner så att inte fler råkar ut för brännmärken eller bränder.Dela på Facebook