Tandläkaren hittade över 200 tänder i pojkens mun - här är den galna anledningen
Dela på Facebook

Har du också ångest varje gång du ska till tandläkaren? Det är nog mer vanligt än ovanligt om vi får gissa. Dock brukar det ju alltid gå hur bra som helst när man väl är där. Men man är alltid lite nervös inför vad dom ska göra. Det är ju inte heller speciellt roligt när man ska borra och får en massa slangar och munstycken i munnen. Men det viktigaste är att tänka att dom hjälper dig och få bra och välmående tänder.
Föreställ dig hur jobbigt det hade varit om du aldrig hade kunnat få ett hål lagat. Därför ska man vara tacksam för hur bra hjälp man kan få.

En 17-årig pojke vid namn Ashik Gavai, från Indien, var med om något väldigt märkligt när det gällde hans tänder. Han hade under en längre tid haft ont i munnen och var fundersam på vad det kunde vara.
Till slut bestämde han sig för att uppsöka en tandläkare och där gjorde man en röntgen av hans mun.

Då hittade läkarna något som verkligen var chockerande och som ingen hade räknat med.

Man kunde se att 17-åringen hade 232 tänder i munnen. Denna typ av tillstånd kallas komplex odontom. Det leder till bildandet av tandliknande utväxter.
Läkarna hade aldrig sett något liknande förut. Medicinsk litteratur hävdade vid den tidpunkten att den maximala mängden av tänder i en mun var 37.

Det tog över 7 timmar att få ut tänderna. Pojkens pappa blev överlycklig över att det inte var något allvarligare då han hela tiden tänkt att det kanske var cancer.

Vad är det värsta du varit med om hos tandläkaren?

Du kan se mer om detta i videoklippet nedan. Och glöm inte att DELA detta till dina vänner.

Se videoklippet nedan:Dela på Facebook


Taggar:   Övrigt