Till killen som lät den rätta glida ur händerna
Dela på Facebook

Tack.

Jag vet att det låter som en konstig sak att säga, speciellt eftersom att hennes hjärta är krossat i miljoner bitar och hon gråter tillräckligt många tårar för att bilda en liten sjö. Men, helt allvarligt, tack. Det finns många anledningar till varför hon säger tack.

Du förstår. Genom att krossa hennes hjärta och gå vidare har du nu öppnat en ny väg för rätt kille att komma in i hennes liv och visa henne vad hon missat. Hon kan nu vara tillräcklig för rätt kille. Den som kommer att svepa henne från golvet och sätta alla tidigare hjärtekross i perspektiv. Han kommer att behandla henne med den kärlek och respekt hon förtjänar och som hon själv alltid ger andra.

Det är den sortens kärlek hon försökte ge dig. Hon kämpade för dig, trots alla gånger du stötte bort henne. Hon var där för att pigga upp dig när du var nedstämd. Du kunde ignorera henne i dagar eller veckor men samma sekund ditt namn dök upp så var hon redo i givakt. Hon var en av de där lojala tjejerna med stort hjärta och du missade verkligen en chans att uppleva vad äkta, ovillkorlig, kärlek är.

När du lämnade henne lärde du henne även vad hon ska hålla utkik efter när hon är redo att dejta igen. Just nu vill hon inte tänka på att träffa någon annan, men i sinom tid kommer hon att vara redo att lysa upp rummen med sitt leende igen. Små komplimanger kommer hon däremot inte att bry sig om. Hon kommer att veta vad hon ska akta sig för. Hon vet att bara för att du yttrar fina ord och säger allt hon vill höra så betyder det inte att du håller dina ord. Hon kommer att granska handlingar och kroppsspråk.

Nu vet hon hur hon ska älska sig själv eftersom när du blivit dumpad och känner dig helt oälskad börjar du inse att egenkärlek är viktigt.

Han kan inte förvänta att nästa person som dyker upp i hennes liv kommer att älska henne om hon inte älskar sig själv. Hon kan inte låta sig själv bli nedtyngd av alla saker du påstod var fel med henne eller anledningarna till att det inte fungerade. Hon måste omfamna dessa saker och inse att du bara var en självupptagen idiot som hittade på världens sämsta anledning för att dumpa henne.

Hon vet att hon inte är ensam trots att det känns som det. Hon har vänner som kommer följa med henne till slutet, som kommer att ge henne glass, filmer, sprit eller allt i kombination om det behövs för att hon ska bli glad. De har erbjudit sig själva att sparka dig i rumpan för att du sårade henne men då hon är så snäll som hon är låter hon ingen förolämpa dig, annat än bakom din rygg.

Jag kan säga det här och nu. Du är en idiot.

Den där tjejen som du dumpade är en av de bästa tjejer du någonsin kommer att träffa. Hon sätter alla andra före sig själv; hon är snäll, smart, sarkastisk, kvicktänkt, karismatiskt, vacker och mycket mer. Hon kan det mesta; man har aldrig tråkigt för hon kan växla mellan tjejigast i världen, lugn, cool, sansad och samlad till att skrika högre än hälften av killarna på en baseball- eller fotbollsmatch.

Hon skulle kunna förbanna ditt namn, låta sina vänner skälla ut dig eller uppmuntra killarna som har visat intresse för henne. Men hon är inte sådan. Hon hatar inte dig. Ska sanningen fram står hon fortfarande upp för dig när andra säger att hon förtjänar bättre.

Hon väljer att se det bästa i människor även om de har skadat henne. Till och med någon som dig som tog hennes tillit och slet den i bitar.

Hon skulle ta tillbaka dig på en sekund därför att hon tror alltid att alla förtjänar en andra chans. Eller en tredje eller fjärde chans därför att hon har inte räknat ut hur man avvisar folk. Det är vad som gör henne till en fantastisk person.

Däremot. Om du brydde dig alls om henne och sakerna hon berättade för dig så kommer du inte att utnyttja det. Jag hoppas att du saknar henne; hoppas att du ser henne när hon är som snyggast och att det sticker i ditt bröst. Jag tror du är lite hjärtlös, eftersom när en tjej säger att du har sårat dem och ber om ursäkt trots att hon inte gjort något fel.. då var hon den rätta. Du väljer däremot att låta henne känna som att hon var problemet när det är uppenbart att det inte var så. Du skulle inte ha stött bort henne bara för att hon ville vara nära. Du borde ha släppt in henne för hon var någonting äkta.

Men du gjorde inte det; du gav henne alla ursäkter du kunde komma på och lämnade henne. Du vet hur hon känner för dig och du tog det inte ens i åtanke därför att du, min herre, är självisk. Kom ihåg att tårarna som du orsakade, de sorgsna inläggen och de sorgsna låtarna hon lyssnar på är en följd av att hennes hjärta är i bitar och att hon försöker förstå varför.

Det är för sent att be om ursäkt men jag är säker på att hon redan gett dig massor av chanser för det. Hon har gett dig tillräckligt många chanser att korrigera situationen och göra rätt för dig.

Hon är inte en svängdörr där du kan komma in så fort du känner för det.

Den dörren är på väg att låsas därför att du kan inte fortsätta att såra henne. Hon kanske inte har styrkan att berätta det här och nu, men snart kommer hon ha det.

Du misslyckades verkligen den här gången, även om du inte kan se det. Att vara en singelkille är kul. Du kan festa, flörta med tjejer och ge uppmärksamhet till de som än så länge bara ser dig som en vän. På ett ytligt plan låter det underbart. Du lever ungkarlsdrömmen, men det kommer att bli ensamt för eller senare.

Tyvärr kunde du inte se hur bra du hade det. Men det sägs att en mans förlust är en annan mans skatt och det är så det kommer att bli.Dela på Facebook