Tonåringarna dödade hans familjs - läs mannens rörande brev till dom!
Dela på Facebook

Det var i nu I december som bränder rasade i Gatlinburg, Tennessee. Bränderna skadade mer än 170 människor och tog 14 personers liv. Två tonåringar har gripits och är misstänkta för att ha startat branden. Om de döms riskerar de att skaka galler i upp till 60 år.

Michael Reed förlorade hela sin familj, fru och två döttrar, i branden.

Michael bestämde sig för att skriva ett brev till tonåringarna där han uttrycker sina känslor. Men brevet är inte fyllt med ilska - tvärtom erbjuder han dem sin förlåtelse, trots den fruktansvärda förlusten.

Hans ord har nu spridits över hela världen och påminnt miljoner om vad det innebär att faktiskt förlåta någon. Läs brevet här:

"Till 2 de tonåringarna som startade bränderna...

Människor stannar mig på gatan varje dag och frågar mig samma fråga: "Vad kan vi göra för dig?"

Mitt svar har varit samma varje gång: "Älska de som är dig närmast lite mer. Hålla dem lite hårdare. Ta inte ett enda ögonblick för givet."

När jag fick höra att ni häktats förra veckan satt jag länge i tystnad. Ni kan vara för ung för att förstå detta, men även i denna tragedi kan jag känna Gud med mig och min son. Jag har känt min fru och mina döttrar från himlen. Jag har sett dem ge mig tecken på att de ser ner på oss. De är glada. De känner frid. De är tillsammans.

Som människor, är det ibland svårt att visa nåd. Vi har agg. Vi är arga. Vi pekar finger och känner att vi måste lägga skulden någonstans. Det är den mänskliga naturen och helt förståeligt. Men jag uppfostrade inte mina barn att leva med hat. Jag lärde inte mina flickor eller min son att peka finger åt andra. John 8:7 säger "Låt den som inte har syndat kasta första stenen."

Förlåtelsen är inte till för er. Det är för mig. Det är för min son. Det är för Constance, Chloe, och Lily. Det är för samhälle, som alla förlorat så mycket i denna tragedi.

Jag, liksom otaliga andra, har förändrats för alltid på grund av dina handlingar. Det är upp till dig att söka Guds förlåtelse. Jag hoppas en dag du kan söka det och leva i frid.

Jag förlåter dig. Min son förlåter dig. Min fru och mina vackra flickor förlåta dig. Vi vet att du inte menade att detta skulle ske. Vi vet att du skulle ta allt tillbaka om du kunde.

Vi kommer att be för dig. Varje dag. Vi kommer att be för dina föräldrar och din familj. Varje dag. Vi kommer att be för din frid. Vi kommer att visa dig nåd. Varför? Eftersom det är vad Jesus skulle göra.

Tro hopp kärlek…

Den största av dessa är kärlek."

I stället för att tillbringa ett liv i hat så lyckas Michael otroligt nog förlåta dom!, och denna tragiska historia blir också inspirerande? Dela om du också rördes!Dela på Facebook