Tvillingparet tror att de fortfarande befinner sig i livmodern - Se det rörande klippet
Dela på Facebook

Videon nedan visar hur den franska sjuksköterskan badar två nyfödda tvillingar, en pojke och en flicka som är ett par dagar gamla. ”Thalasso baby bad” är utvecklat på så vis att det varma vattnet och varsam hantering av bebisarna imiterar miljön i livmodern, vilket gör att tvillingarna tror att de fortfarande befinner sig i livmodern.

Sonia Rochel arbetar som sjuksköterska på Clinique de la Muette i Paris och har själv utvecklat Thalasso baby bath med samma teknik som används i Thalassotherapy.
Thalassotherapy kommer från grekiskan och betyder 'havs behandling', här används de helande och välgörande egenskaperna från havet. Hennes teknik innefattar ca 10 till 15 minuters badande med väldigt lätt massage och avslappnande musik. Hon använder sig inte av några cremer eller liknande utan endast vatten. Sonia vill visa att bad för nyfödda ska vara en avslappnande erfarenhet för både bebisar och föräldrar.

”Jag har arbetat med bebisar och unga barn rätt länge nu, över 30 år faktiskt, och under den tiden har jag träffat väldigt intressanta människor. Ett speciellt möte var när jag träffade en barnmorska som visade mig många fina saker. Det viktigaste hon lärde mig är att när det kommer till bebisar är att vi verkligen behöver avsätta tid till dem - det är avgörande.

Så jag började observera bebisar väldigt mycket, jag lyssnade mycket på dem för jag insåg att bebisar berättar väldigt mycket för oss.. men de flesta av oss är inte vana vid att lyssna på vad de försöker förmedla. Vi hör massa ljud, mest som bakgrundsljud. Vi hör det – men vi hör det egentligen inte.

Efter att jag gått igenom den här processen sa jag till mig själv att jag måste göra något för dom här bebisarna. Tillsammans med den här barnmorskan såg jag hur deras födsel faktiskt var en väldigt fin upplevelse och jag ville ge dem en fin upplevelse efter de födds också.

Det var så jag kom fram till den här speciella bad-metoden som är här för att välkomna alla bebisar. Det är som en välkomst gåva, en gåva för att välkomna dem in i den här världen.
Jag tar tid på mig.. för att en sån liten bebis, några dagar efter födseln, har fortfarande kvar minnen från livet i livmodern och det här badet kommer påminna dem om de fina ögonblicken” Berättar Sonia Rochel.Dela på Facebook