Vad den här kvinnan gör med tandkrämen kan vi alla lära oss något utav - Det är genialiskt
Dela på Facebook

När vi hamnar i en dispyt eller bråk med någon kan det vara bäst att gå iväg en stund och få vara ifred. Anledningen för detta är för att du inte ska säga saker du sedan ångrar och inte kan ta tillbaka. I stundens hetta kan man slänga ur sig de mest elaka saker, utan en tanke på hur mycket dessa ord faktiskt sårar personen ifråga.

När du väl har agerat – sagt eller gjort något kan du inte räkna med att den andra personen ska kunna förlåta dig, därför är det otroligt viktigt att ha detta i åtanke.
Amy Beth gick ut med hur hon valde att agera när henne äldsta dotter skulle börja första klass. Hon lärde sin dotter en livsviktig läxa och hennes briljanta demonstration har spridits världen över.

Så här skrev Amy på Facebook:

“Min dotter börjar mellanstadiet imorgon. Vi har dekorerat hennes skåp, köpt nya skoluniformer och till och med överraskat henne med en ny ryggsäck. Men ikväll, precis innan läggdags, utförde vi en annan förberedelse inför mellanstadiet som är mycket viktigare än de andra.

Jag gav henne en tandkrämstub och bad henne att klämma ut innehållet på en tallrik. När hon var klar bad jag henne att stoppa tillbaka tandkrämen i tuben.
Hon började utropa saker som ‘Men jag kan inte!’ och ‘Det kommer inte bli som det var före!’
Jag väntade tyst på att hon skulle avsluta och sa sedan följande:”

“Du kommer minnas denna tallrik med tandkräm resten av livet. Dina ord har makten över liv och död. När du börjar mellanstadiet kommer du märka hur mycket dina ord faktiskt betyder. Du kommer ha möjligheten att använda dina ord för att såra, kränka, baktala och skada andra.
Du kommer också ha möjligheten att använda dina ord för att läka, uppmuntra, inspirera och älska andra. Du kommer ibland välja fel; Jag kan komma på tre gånger den här veckan som jag har använt mina egna ord ovarsamt och orsakat skada.

När orden väl lämnat din mun kan du inte ta tillbaka dem, precis som denna tandkräm.
Använd dina ord väl, Breonna. När andra missbrukar sina ord, vakta dina egna. Gör varje morgon valet att glädjespridande ord ska lämna din mun. Välj ikväll att du ska bli en glädjespridare på mellanstadiet. Var känd för din vänlighet och medkänsla.

Använd ditt liv för att ge liv åt en värld som så desperat behöver det. Du kommer aldrig någonsin ångra att du väljer vänlighet.”

Amy förklarar väldigt pedagogiskt för sin dotter hur viktigt det verkligen är att vara en medmänniska samt tänka på hur stor skillnad du kan göra för en annan person, beroende på vilka ord du väljer att uttala. Och visst har hon 100% rätt i det hon säger.

Dela gärna artikeln med dina vänner så att fler människor får höra Amy's fantastiska ord.Dela på Facebook