Vem står emot livets frestelser bäst – Hunden eller människan?
Dela på Facebook

Hur duktig skulle du påstå att du är när det kommer till självdisciplin?

Självdisciplin är ständigt ett hett samtalsämne för visst vill vi alla förbättra vår självkontroll en aning, oberoende orsak, men det är dessvärre enklare sagt än gjort.
Det börjas ofta under en söndag, du inser att du inte kommit någon vart även den här veckan och du lovar dig själv att börja från och med imorgon, 'Jag börjar på måndag'.
Handen på hjärtat, hur många gånger i sitt liv har man sagt det? Fine, man har menat det för stunden men så passerar ännu en vecka utan minsta förändring.

Nyår och hösten är också vanliga tider på året där man ska ta tag i sig själv och göra allt det där man bara tänkt på fram tills nu.
Viljestyrka är en muskel sägs det och visst kan det stämma. Ju mer man motstår frestelser och kommer in i en bra rutin, ju starkare växer viljan.

Vi skulle nog även vilja påstå att en del hundar till och med har bättre självdisciplin än vissa människor. Om du har en fyrbent vän där hemma känner du till att det krävs energi från båda parter för att få hunden att lära sig något nytt, men sen har vi hunden Chester som har en otrolig självkontroll.

Se klippet nedan på den otroligt smarta hunden som inte bara står emot frestelserna men samtidigt som han gör det så balanserar han även maten på huvudet!
Hur länge skulle du klara av att någon frestade dig med godsaker som du inte röra?Dela på Facebook