Veterinär sprider skräckbild för att varna hundägare om småkryp
Dela på Facebook

Så här i sommartider är nog alla hund och katt ägare extra uppmärksamma på att deras husdjur inte drar med sig några fästingar hem. Har du någon gång behövt plocka bort en fästing från din fyrbenta vän eller kanske till och med på dig själv vet du gott och väl att det inte är en sån trevlig upplevelse, något man helst undviker.

Men när gräset står högt och din hund springer fritt på de vackra ängarna är det inte bara fästingar du ska akta dig för.

Nu sprids den skräckinjagande bilden på huden Bailey´s mun som är alldeles full av små nyckelpigor.

Frances Jiriks, ägaren till hunden Bailey märkte att något inte stod rätt till en dag när hunden slutade äta och började dregla skum. De tog med Bailey till veterinären som fick en smärre chock när hon öppnade munnen på jycken och fick se att över 30 stycken små nyckelpigor hade bitit sig fast i gommen efter att Bailey hade varit ute och lekt i gräset en dag.

Detta var dock inte första fallet av en infesterad hund som Lindsey Mitchell stött på. Dessa nyckelpigor är inte av den vanliga sorten utan dessa kallas för Asian lady beetles och kan vara väldigt svåra att få loss när de väl bitit sig fast. De gör också fruktansvärt ont för den drabbade och bör tas bort så fort som möjligt. Det kan även vara mycket farligt om man svalt nyckelpigorna så det är viktigt att vara uppmärksam på din hunds beteende.

För att plocka bort de små krypen bör man sätta på sig ett par plasthandskar och vara försiktig så att man inte krossar dom i munnen då de kan ge ifrån sig en stinkande vätska. Eftersom att de är runda så finns det ingen risk att en del av kroppen eller huvudet sitter kvar, som kan hända med fästingar.

- Jag postade inte bilden för att skrämma upp folk men för att informera husdjurs-ägare om att de behöver vara uppmärksamma om deras hund börjar dregla ovanligt mycket eller om det är skum- liknande dregel, säger Veterinären Lindsey Mitchell till nyhetssajten Great Bend Tribune.

Spara på ett veterinärs besök och gör en noggrann undersökning när din hund varit ute och lekt i det fria.Dela på Facebook